Kompānija “Google” bijusi spiesta apturēt sava mākslīgā intelekta (MI) čatbota “Gemini” (agrāk “Bard”) darbību pēc tam, kad apsūdzēta par rasismu. “Gemini” radās problēmas ar vēsturisku personu ģenerēšanu – čatbots radīja virkni neprecīzu un rasu ziņā daudzveidīgu saturu. Piemēram, tas uzģenerējis melnādainu nacistu karavīru un melnādainu viduslaiku britu karaļu attēlus. Tāpēc daži uzskata, ka “Gemini” un līdz ar to arī “Google” pauž rasismu pret baltajiem cilvēkiem.

“Google” mēģināja operatīvi risināt šo problēmu, savā paziņojumā “X” paskaidrojot, ka strādā pie tā, lai izlabotu “Gemini” kļūdaino attēlu ģenerēšanas funkciju. Kamēr tas tiek risināts, kompānija apturējusi iespēju ģenerēt attēlus ar šī čatbota palīdzību. “Google” uzsvēra, ka drīzumā atkārtoti izlaidīs “Gemini” uzlaboto versiju.

Apstiprināts arī, ka aizvadītās nedēļas nogalē “Gemini” spēja ģenerēt attēlus noņemta dažos pasaules reģionos, piemēram, Eiropā. MI modelis jo īpaši bieži kļūdījās turienes personu atveidojumā, vēsturiski zināmus, kā arī citus cilvēkus, piemēram, vikingus, attēlojot melnādainus.