
Kabacis ir taupīgas saimnieces labākais draugs – to var iekonservēt tik dažādos veidos, un izmaksas ir pavisam nelielas, it sevišķi, ja kabači aug pašu dārzā. Atšķirībā no citiem lečo šis izdodas nedaudz kraukšķīgs, nevis mīksts. Šo un citus konservēšanas knifiņus meklē žurnāla "100 Labi Padomi" jaunākajā speciālizdevumā "Marinēšana".
6 burciņas (600 ml) 1 stunda pagatavošanai 2 kg kabaču 5 lielas, krāsainas paprikas 10 lieli sīpoli ½ l tomātu pastas 1 glāze cukura 2 ēdk. sāls 7 ēdk. 9 % etiķa baziliks, pētersīļi, dilles – pēc gaumes 1 l ūdens 1. Dārzeņus sagriez smalkos kubiņos vai sarīvē skaidiņās. 2. Visu liec lielā katlā, pieber cukuru, sāli, pievieno tomātu pastu, samaisi un uzvāri. Uz ...